Tuesday 2 April 2019

Kappas, onkin jo huhtikuu

Taas on viikko takana ja yli kolmasosa on jo ohi. Työnteko alkaa sujua jotenkuten rutiinilla ja alan jo muistaa asioita ja tehdä töitä vähän itsenäisemmin. Varsinkin perjantaina bagel-pisteessä sain yllättävänkin paljon vastuuta. Aikaisemmin olin enemmän apulaisena, kun toinen tekee taikinat ja bagelit minun kanssa, mutta tällä kertaa olin itse tekemässä taikinat ja vähän näyttämässä ensimmäistä kertaa niitä tekevälle miten asiat toimii. Onneksi pomo oli kuitenkin koko ajan lähellä ja häneltä voi aina kysyä, jos en muistanut jotain.

Muuten on mennyt aika hiljaa. Töiden jälkeen olen yleensä niin väsynyt, ettei usein enää innosta tehdä mitään repäisevää. Vapaapäivinä on tullut muun muassa kokattua, myös päivälle tai parille eteenpäin ja pestyä pyykkiä. Sitä ei oikein tajuakaan miten tylsä on ennen kuin sen pukee sanoiksi blogipostiin. Aikeena on vielä ehdottomasti ainakin kiivetä Arthur's Seat, käydä Edinburghin linnassa ja ehkä käydä junalla jossain muuallakin päin. Ihan oikeesti.

Muutama sana ihan arjen asioista, joita ei tule erityisemmin mietittyä. Sen lisäksi, että ajoneuvot kulkevat vasemmalla puolella tietä ja pitää muistaa odottaa bussia toisella puolella tietä kuin Suomessa, ihmiset eivät juuri viito ja vilkuta bussia pysähtymään vaan valuvat vaan odottamaan siihen lähelle. Nopeusrajoitukset ainakin kaupungilla ovat alhaiset (joku 20-30km/h?) ja pyöräilijät käyttävät samoja teitä kuin autot. Kaupan kassalla usein pelkkä "hei" ja "kiitos" ei riitä, pitää varautua mahdolliseen small talkiin. Itsepalvelukassalla jokainen tuote punnitaan, myös mahdollinen kassi/reppu jonka olet tuonut kamoja kantamaan. Sitten se kurja systeemi valittaa, että havaitsee jotain siihen tasolle kuulumatonta, kun yrität laskea kassiasi siihen. En ole katkera.

No comments:

Post a Comment