Tuesday 9 April 2019

Lähes puolivälissä

Viime viikko tuntui menevän ohi ennen kuin huomasinkaan. Työt ovat menneet taas ihan samalla tavalla kuin aiemminkin. En ole tainnut mainita, mutta saan vielä joka päivä kotiin ihan minkä vain leivän kaupan hyllyltä, tai enemmänkin. Suosikkini on ehdottomasti seven seeds niminen leipä, josta tavallisen leipätaikinan lisäksi löytyy ihan nimestäkin päätellen erilaisia siemeniä. Ulkomuistista ainakin seesami, unikko, auringonkukka, kurpitsa, pellava. Leipä pyöritetään vielä siemensekoituksessa valmistaessa. Toin yksi päivä kotiin parikin pientä kassillista erilaisia tuotteita. Niitä on vielä jonkin verran jäljellä, vaikka kämppiksetkin on rekrytoitu syömään.

On ollut jo vähän ikävä Suomea, joten olen yrittänyt kaiken uuden ja eksoottisen kokeilun lisäksi vähän tehdä suomalaista perinteistä ruokaa. Viimeksi tuli makaroonilaatikko, josta riittikin syömistä aika pitkään.

Lauantaina kaupungilla asioidessani kävin muun muassa äänestämässä eduskuntavaaleissa. Niitä pidettiin pystyssä Apex Haymarket hotellissa. Paikalla pyöri luonnollisesti muitakin suomalaisia, joiden kanssa tuli vaihdettua pari sanaa. Tuntuu mukavalta välillä päästä käyttämään omaa äidinkieltä. Bussimatkan lisäksi kävelyä tuli jonkin verran suuntaan ja toiseen sateessa, mutta tulipahan käytettyä tätäkin oikeutta. Toivottavasti ensi kaudella tehdään järkevämpiä päätöksiä.

Hämmentämässä ihastuttavaa taikinajuurta. Meinaa perhana lähteä karvaisista käsivarsista kirveelläkään.

Hulvatonta meininkiä leipomossa.


Ulkomaanmatkakaan ei näköjään ole tekosyy jättää äänestämistä väliin.

No comments:

Post a Comment